Finger Food Catering

Az Finger Food catering során tálalt ujjnyi falatkák olyan ételek, amelyeket kézzel szokás fogyasztani, nincs szükség hozzá evőeszközre, ami leegyszerűsíti a tálalást a vendéglátók számára. Falatnyi, könnyen fogyasztható finomság. Vannak, kultúrák ahol szinte mindig kézzel esznek, ilyen például az etiópiai konyha. A nyugati világban gyakran előételként tálalják vagy a főétel egyes elemeiként szerepelnek.  Remek megoldás lehet minden olyan rendezvényen ahol nem az étel a főszereplő mégis fontos, hogy finom falatokkal kényeztessük a megjelenő vendégeket.

 

Napjainkban már valódi művészetté vált a megszokott ételek újragondolása egy apró mennyi falatban, csábító tálalásban. A FingerFood varázslatos világa előkelő helyet foglal el a gasztronómiában. Mostanra az egész világon népszerűvé vált catering vendéglátási forma.  Az apró falatkák nagy előnye hogy gyorsan elkészíthetőek, látványosak és sokféle fogással lephetjük meg a rendezvényen résztvevőket,  emellett kötetlenséget is biztosít. A hideg falatkák a vendégek érkezésére előtt elkészíthetőek és a kiváló alapanyag választásnak köszönhetően megőrzik tetszetősségüket és finom ízeiket egyaránt. Remek megoldás lehet állófogadásoknál, az esküvőkön való vendégfogadásnál.

Néhány ínycsiklandó példa a Finger Foodra:

  • Mini csirkenyárs Pármai sonkával és zsályával
  • Paradicsom mousse pohárban mozzarella bazsalikom nyárssal
  • Frissen sütött cukkini juhsajt pite
  • Rántott garnéla kapros-joghurtos öntettel
  • Vajban sült fésűkagyló szója dresszinggel
  • Nyúlgerinc mediterrán zöldség ágyon mustármártással

 

A lehetőségek végtelen tárházát rejtik magukban az ujjnyi falatkák. Gyakorlatilag végtelen, édes vagy sós hideg, sőt meleg Finger Food is készíthető.

 

Húsfalatkák, mini kolbászok, csirke falatkák, tavaszi tekercs, mini szendvicsek, rizottó golyók. Egyéb, általában normál méretben megszokott ételt is lehetséges a megszokottól eltérő méretű változatban készíteni, mint például mini hamburger, pizza, hot dog vagy mini palacsinta.  A falatkák igen népszerűek a nagyobb rendezvényeken, konferenciákon, esküvőkön is, mert a vendégek számára széles választékot kínálnak, gazdaságosak és olyan sokfélék hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes ízeket. Számos lehetőség kínálkozik az étel allergiások, vegánok igényei szerinti étkeztetésére ebben a formában is. Ma már egy igényes állófogadás elképzelhetetlen a látványos ujjnyi falatkák nélkül. A legnagyobb erénye a változatossága, egy rendezvényre akár húsz, harminc féle falatkát is készíthetünk. A variációk száma végtelen. Adhatjuk előételként, de akár a teljes menü is állhat Finger Foodból.

Hozzászólások lezárva.